[Επιστροφή στην αρχική σελίδα]

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η Συμμετοχή σας με σχόλια και εργασίες είναι
υποχρεωτική αλλά δεν επηρεάζει την τελική βαθμολογία του μαθήματος.

Σχόλια

"Φυλλομετρητές (browsers)"
Παρακαλώ καταθέστε τις έως και σήμερα γνώσεις σας για τους φυλλομετρητές (browsers).

5 σχόλια:

  1. Φυλλομετρητής είναι ο internet explorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΙΚΟΝΑΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ Η ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ18 Μαΐου 2009 στις 7:19 π.μ.

    Ο φυλλομετρητής του ιστού (Web Browser) είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet και παρουσίασης ηλεκτρονικών πολυμορφικών σελίδων (ιστοσελίδων). Τα προγράμματα που έχουν κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς είναι: Ο Communicator ή Navigator της εταιρείας Netscape που κυριάρχησε στην αγορά τα πρώτα χρόνια του Internet και ο Internet Explorer της εταιρείας Microsoft που υπάρχει ενσωματωμένος στις τελευταίες εκδόσεις των Windows

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Browser είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να προβάλει σελίδες WEB αλλά και να πλοηγηθεί σε αυτό ακολουθώντας τα διάφορα Link που υπάρχουν στις σελίδες αυτές.

    Οι δύο πιο δημοφιλείς Browsers είναι ο Microsoft Internet Explorer και ο Netscape Navigator & Communicator. Τα δύο προγράμματα δεν έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και δυνατότητες, οι βασικές τους λειτουργίες όμως είναι σχεδόν όμοιες. Αν είστε ένας τυπικός χρήστης πιθανόν θα ανακαλύψετε ότι στο 80% του χρόνου που θα είστε στο internet θα χρησιμοποιείτε το 20% των δυνατοτήτων του Browser που θα διαλέξετε.

    Αυτές οι βασικές δυνατότητες είναι :

    Προβολή σελίδων και πλοήγηση στο Internet. Ένας Browser προβάλει σελίδες. Όταν χρησιμοποιείτε το internet η μία σελίδα διαδέχεται την άλλη στην οθόνη σας. Η διαδοχή των σελίδων (όπως αυτές περνούν μπροστά από την οθόνη σας) καταγράφετε σε μία λίστα. Για να γυρίσετε πίσω στην προηγούμενη σελίδα της λίστας αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο “BACK” ή για να πάτε στην επόμενη σελίδα της λίστας αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο “forward” .

    Δημιουργία αγαπημένων σελίδων. Οι browsers μπορούν να δημιουργήσουν μια λίστα με τις δημοφιλέστερες σε ‘σας σελίδες έτσι ώστε η πρόσβαση σε αυτές να γίνετε εύκολα και γρήγορα. Η Netscape αποκαλεί αυτές τις σελίδες Bookmarks, ενώ η Microsoft στην αγγλική έκδοση τις αποκαλεί favorites και στην Ελληνική αγαπημένα.

    Αποθήκευση σελίδων. Ένας Browser έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει μια σελίδα που θα θέλατε να υπάρχει στο δίσκο σας. Αρκεί να διαλέξετε από το menu File την επιλογή save as... Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια απλή σελίδα συνοδεύετε από φωτογραφίες. Κάθε μια από αυτές πρέπει να αποθηκευθεί στον ίδιο φάκελο με τη σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή